Googles says it is soo

I finanskrisens tider med fallande dollarkurser, rasande huspriser och risk för bankkrascher så är googles annonsdeal med yahoo lite som sylten på kakan. I och med att Google får rättigheter att leverera annonser till en av världens största content-företag så tas effektivt yahoos egna annons-ansträngningar ut ur ekvationen. Detta kan man lätt låta sig ledas att tro skulle leda till minskad konkurrens, högre kostnader för annonser och lägre för publicister.

Som tur är har vi idag fått bekräftelse från Google på att så inte är fallet.

What the deal is NOT
* Does not remove a competitor from the playing field


2 Responses to “Googles says it is soo”

  1. Magnus Says:

    Anledningen är väl uppenbar, Yahoo’s futtigheter kan väl inte av någon anses vara en competitor.

  2. Hjalmar Says:

    Mja, de var inte så futtiga i USA. Det faktum att de står för en väldigt stor del av de totala sidvisningar som sker på det amerikanska internetet. Enligt Alexa är Yahoo #1 globalt sett.

    Det gör att yahoo har en reell möjlighet att faktiskt lansera en tjänst som konkurrerar med adwords via sitt eget system till en början. Att någon hemmapulare skall göra ett bättre system som samtidigt har en stor räckvidd är rätt osannolikt. Om yahoo hade fått ordning på sitt panama-system så hade de iaf enligt mig haft en rimlig chans att lyckas konkurrera med adwords. Nu lägger dig sig bara på rygg och vill självdö.

Leave a Comment


× 1 = nine

Subscribe without commenting